Dalyan met haar wonderschone natuur wacht op u voor een plezierige vakantie...
Sociale Banden:
     
Sociale Banden:
     



Caretta Caretta

De Caretta Caretta schildpad of de valse karetschildpad is een oceanische schildpad die ongeveer 90 cm kan meten in lengte en weegt ongeveer 135 kg wanneer volgroeid. De zeeschildpad heeft een trage voortplanting; vrouwtjes leggen gemiddeld vier eieren koppelingen en worden dan rust, produceren geen eieren voor twee of drie jaar. De onechte bereikt seksuele rijpheid binnen 17-33 jaar en heeft een levensduur van 47-67 jaar.

Deze zeeschildpadden worden beschouwd als een bedreigde diersoort en worden beschermd door de Internationale Unie voor het behoud van de natuur. Onverzorgd vistuig en visnetten zijn de belangrijkste oorzaken van de onechte sterfgevallen. Inspanningen om hun nummers te herstellen, wordt de internationale samenwerking nodig, omdat de schildpadden zwerven grote delen van de oceaan en kritische neststranden zijn verspreid over verschillende landen.

Karetschildpad zijn het meest actief tijdens de dag en hun dagelijkse activiteiten zijn verdeeld tussen zwemmen en rusten op de bodem. Zij zullen brengen tot 85% van hun tijd onder water, met mannetjes zijn actiever duikers dan vrouwen. De gemiddelde duur van de duiken is 15-30 minuten, maar ze kunnen ondergedompeld blijven voor maximaal 4 uur.

De zeeschildpad is een omnivoor, voeden zich vooral op de bodem levende ongewervelde dieren zoals is zee-egels, zand dollars, zeekomkommers, zeesterren, koralen, sponzen, inktvis, vaatplanten, en meer.

Foto's
Google Map
Galerijen
Dalyan
Iztuzu Strand
Caretta Caretta
Caunos
Dalyan modderbaden
Sultaniye warmwaterbronnen


Tripadvisor


Zoover


Nieuws

Dalyan Tezcan Hotel          Dalyan Hotel          Dalyan Motel          Dalyan Otel          Dalyan Apart          Dalyan Holiday
Dalyan Hotel Reservation          Holiday in Dalyan          Hotel in Dalyan          Motel in Dalyan          Otel in Dalyan
Hata: PHP versiyonunuz :7.4.33. En düşük PHP versiyonu 8.0 sürümü olmalıdır.